• Föld napja

          • FÖLD NAPJA- április 22.

            Minden osztály már hetekkel a Föld napja előtt készült erre a zöld jeles napra. A mai napot vetítéssel kezdtük, majd kertészkedtünk, ültettünk, takarítottunk, így szépítve iskolánk környezetét.

            Régi álmunk volt egy fűszer- és gyógynövénykert létrehozása, melynek első részét sikeresen befejeztük. Ez egy igazi csapatmunka volt, köszönet Virágh anyukának, Kaszanyócki anyukának és apukának, Polgármesteri hivatalnak, Nyers apukának és mindenki másnak aki hozzájárult valamilyen módon ahhoz, hogy megszülethessen az álmunk. Nagyon örülünk és köszönjük!

          • Információ

          • Kedves szülők,

            a 8. és 9. osztályosok visszatérnek az iskolába. Ennek nagyon örülünk.

            1. Hétfőtől ezek a tanulók két adaptációs héten vesznek részt

            (2021. 4. 19.– 4.30.)

            2. Az Állami Pedagógiai Intézet (SPU) módszertani utasításainak és a Szlovák Köztársaság oktatási miniszterének a tanulók visszatérésére vonatkozó iránymutatásainak megfelelően - munkánk fő célja az lesz, hogy fokozottan figyeljünk a gyermekeikre, hiszen nehéz időszakon mentek át.

            3. A tanulók alkalmazkodási ütemezése, amely két hétig lesz érvényes, megfelel ennek a ténynek. - 22 tanítási órából áll, amelyből: 12 óra adaptáció és 10 tanítási óra.

            4. Az alkalmazkodási ütemterv tele van olyan tevékenységekkel, amelyek gyermekeik személyiségére összpontosítanak az osztály keretein belül. A legnagyobb hangsúlyt tehát arra az időre fordítjuk, amelyet tematikusan az osztályfőnökkel töltenek.

            5. Az adaptációs hetek során nem lesznek tesztek, nem fognak felelni, a tanítás a tananyag megismétlésével és interaktív módon fog történni.

            6. A tevékenységek tematikusak lesznek, hogy pozitív élményt nyújtsanak a diákok számára, erősítve a sikerélményt.

            7. Arra kérjük a szülőket, hogy ne érzékeljék ezeket a tevékenységeket „játékként" vagy „idővesztésként". Éppen ellenkezőleg, rendkívül szükségesek és fontosak a tanulók számára, és megújítják iskolai szokásaikat.

            Kedves diákok, az iskola megnyílt, örömmel várunk benneteket

          • Költészet napja

          • Az iskolában megemlékeztünk a költészet napjáról. Verseket olvastunk, közösen szavaltunk, megzenésítettünk és persze költöttünk is. Jó hangulatban, élményekkel gazdagon telt a mai nap is.

          • Információ

          • Tisztelt Szülők!

            Az Iskolaügyi Minisztérium által kiadott legutóbbi határozat értelmében az Alapiskola alsó tagozata és az Óvoda gyermekei részére teljes üzemmódban április 12-től megnyitja kapuit

            Ehhez a becsületbeli nyilatkozat leadása szükséges, kérjük MINDKÉT SZÜLŐ tegye meg, ezt továbbra is 7 naponta gyűjtjük. A negatív teszt kópiáját leadni nem kell, de felmutatni igen.

            A felső tagozat a megszokott módon - 5+1csoportban folytatja az iskola látogatását.

            Ha gyermekük köhög, szipog, kérjük Önöket feltétlenül hagyják őt otthon, hogy ezzel is elkerüljük az esetleges fertőzéseket.

            Tisztelettel, Veleba Georgina, ig.

          • Brigád

          • Szépül az iskola kiskertje is. Tanáraink nem csak tanitásból jeleskednek, de a kétkezi munka sem idegen számukra. Köszönjük mindenkinek a segitséget. 

          • Húsvéti készülődés

          • A szünet előtti utolsó napon húsvéthoz készülődtünk. Tojást festettünk, húsvéti díszeket készítettünk. Már jöhet a nyuszi.

          • Megemlékeztünk március 15-ről

          • A megszokottól eltérően, szigorú szabályok betartása mellett, vendégek nélkül emlékeztünk meg március 15-ről, nemzeti ünnepünkről. A rövid megemlékezést követően a 2. osztályosok műsora következett, majd az ünnepséget koszorúzással zártuk.