• Az 5. osztály

          • A mai napon az 5. osztály számára a szlovák óra nem hagyományos módon zajlott. A diákok nem csak a szlovák nyelvi tudásukat fejlesztették, de felmérhették számítógépes ismereteiket is. Közösen terveztek egy meghívót a holnapi farsangi ünnepségre, melyet iskolánk szervez az itt tanulóknak. A gyerekek a meghívó elkészítése után szóban is bemutatták munkájukat.

          • A Holokauszt Emléknap

          • A Holokauszt Emléknap egy fontos alkalom arra, hogy megemlékezzünk a 20. század egyik legtragikusabb eseményéről és ezáltal megértsük a múlt tanulságait. A gyűlölet és a diszkrimináció a múltban számtalan tragikus következményhez vezetett. Ezekről való megemlékezés azonban segíthet abban, hogy az emberiség ne kövesse el újra ezeket a hibákat.

            Éppen ezért iskolánk felső tagozatos tanulói egy rendhagyó óra keretén belül megismerkedtek az eseményekkel. Több túlélő elbeszélését és különböző irodalmi műveket ismertünk meg. A téma ismertetése után a diákok és tanáraik megoszthatták egymással gondolataikat, érzéseiket a téma kapcsán. A beszélgetés során azt is megvitattuk, hogyan tehetjük mindennapi életünk részévé az egyenlőséget és az elfogadást.

            A tanóra remélhetőleg ráébresztette a diákokat a történelem tanulságaira és azoknak az értékeknek az érvényességére, melyek védelmében mindannyiunknak ki kell állnunk.

          • Megkezdtük a júniusig tartó ovi-suli foglalkozásokat

          • Már hagyománynak számít, hogy ovisaink péntekenként ellátogatnak hozzánk, ezáltal is segítve a zökkenőmentes átlépést az iskolába. Leendő kis elsőseink ma megismerkedtek a tanító nénikkel és különböző játékos foglalkozásokkal, feladatlapokkal és mondókázással töltötték az időt.

            Találkozunk jövő pénteken!

          • Pillanatképek az angolórákról

          • A szórakoztató, játékos nyelvtanulás továbbra is szerves részét képezi mindennapjainknak. A különböző nyelvi játékok, online platformok, interaktív feladatok és projektek hozzásegítik a diákokat ahhoz, hogy könnyebben elsajátítsák az idegen nyelveket.

          • Hungarikum vetélkedő

          • Iskolánk 7-8. osztálya az idei tanévben bekapcsolódott a magyarországi Hungarikum vetélkedő elnevezésű versenysorozatba.

            Míg az első fordulóban a magyar hungarikumokról szerzett információikkal kapcsolatban töltöttek ki egy kérdőívet, a második forduló feladata egy fiktív hagyományokkal és értékkel foglalkozó napilap címlapjának megtervezése volt.

            Diákjaink a legjobb településnek Komárom városát és Izsa községet választották, ez alapján készítettek el a munkáikat.

            A címlapon bemutatták a települések legjellemzőbb értékeit, legszebb látnivalóit.

            Gratulálunk mindkét osztálynak a remek alkotásokhoz, és bízunk a további sikerben a következő fordulókban!

          • Angol nyelvi olimpia járási fordulója

          • Tóth Tímea, 9. osztályos tanulónk ma eredményesen képviselte iskolánkat az Angol nyelvi olimpia járási fordulóján, melynek a gútai Corvin Mátyás Alapiskola adott otthont. Timi a verseny írásbeli és szóbeli részén is remekül helytállt.

            Gratulálunk az eredményhez!

          • Jégkoripályán

          • A mai nap során (kedden) iskolánk tanulói egy felejthetetlen délelőttöt töltöttek el a komáromi jégkoripályán.

            Egyesek közülünk először léptek a pályára, de a nap végére már mindenki magabiztosan suhant a jégen. A tapasztaltabb diákok lelkesen és türelmesen segítettek azoknak, akik még csak most ismerkedtek meg a korizás örömével.

            Ez az együttműködés és segítségnyújtás volt az, ami igazán meghatározta és gazdagította ezt az emlékezetes napot!

          • Karácsonyi sportnap

          • A karácsonyi pihenés előtt iskolánkban megrendezésre került a karácsonyi sportnap.

            Az esemény során alsó és felső tagozatos gyermekek közösen, csapatokba szegődve számtalan ügyességi feladatot abszolváltak. A játékokkal más-más készségüket fejlesztették, hiszen volt célbadobás, toronyépítés, zsonglőrködés, illetve egy interaktív sportkvíz is, ahol az egyes sportágakról, sporteseményekről való ismereteiket hasznosíthatták.

            A nap csúcspontja egy barátságos focimeccs volt, ahol diákok és tanárok csapatai egymás ellen versenyeztek. Nem csak a gólok és a remek passzok töltötték be a pályát, hanem a közös nevetések és a remek szurkolás, bátorítás, mellyel buzdították egymást a gyermekek.

            Az ilyen események kiváló lehetőséget biztosítanak, hogy a játék örömét kihasználva erősödjön az együttműködés, az összetartozás és a tisztelet egymás iránt.

          • Forró tea

          • December 15-e arra is remek alkalom, hogy valamennyire csendesedjünk, és elfogyasszunk egy csésze finom, forró teát, mielőtt belevetjük magunkat az ünnepek édesített mindennapjaiba.

            Az iskola alsó és felső tagozatai is elcsábultak néhány fajta teára. Mindenki beízesíthette gyümölcsteáját az első óra előtt, majd a tízórai körül jöhetett egy kis kamilla-tea a gyógyhatásaiért, az ebéd során és után kissé édesebb (akár hidegen is fogyasztható) citromos teával zártuk le a tanítást.

            A tapasztalatok alapján, diákjaink örömmel kóstolgatták a teákat, remélhetőleg Önöknek is ajánlani fogják a teás-családias estéket új s új ízeket felfedezve.

          • Pókember

          • A mai napunkat a Pókemberrel való találkozás tette felejthetetlenné.

            Iskolánk tanulói az ovisokkal együtt várták a szuperhős érkezését. A Pókembernek minden gyermek nagy rajongója, ezért megosztotta velünk, hogyan válhatunk mi magunk is igazi példaképpé. Kihangsúlyozta, hogy a tanulás és a tisztelet nagyon fontos az életben, de szuperhős lévén a testmozgás is elengedhetetlen.

            Köszönjük Pókember, hogy ma itt voltál velünk, és bebizonyítottad, hogy a tanulás és a sport igazi szupererővé válhat az életünkben!

          • Új hagyományteremtés az iskolában

          • A karácsony sok mindenről szól, a szeretetről, békéről, meghittségről. Hagyománnyá vált ajándékot adni a fiatalabbnak, ezért az iskola végzősei is készítettek kis meglepetést az óvodásoknak. A kilencedikesek saját kezükkel alkották meg a mosolygós hóembereket, amelyeket az óvoda növendékei felderült arccal és énekkel fogadtak. Reméljük hosszú évek hagyományát indítottuk el.

          • Écsi Gyöngyi népdalénekes és mesemondó előadása

          • Iskolánk alsó tagozatos diákjai és az óvodánk növendékei egy fantasztikus élmény részesei lehettek. Az óvoda tornatermében összegyűltek, hogy Écsi Gyöngyi népdalénekes és mesemondó előadásában meghallgassák az Angyalbárányok című mesét. Az előadás magával ragadta a gyermekeket, a szemükben csillogot a kíváncsiság és a lelkesedés. Ezen a varázslatos délelőttön nem csak mesét hallottak, hanem életre kelt a képzeletük és a játék öröme is érvényesült.

            Köszönjük Écsi Gyöngyinek a rendkívüli élményt, amit a kicsiknek és a nagyoknak nyújtott ezen a varázslatos délelőttön!