• Történelmi olimpiász

          • Iskolánk diákjai lelkesen vettek részt a történelmi olimpiász iskolai fordulójában, ahol az egyetemes történelmi tudásukról és a helytörténeti ismereteikről adtak számot.

            A 6. évfolyamból Rigó Ádám, a 7. évfolyamból Rigó Vincent, a 8. évfolyamból pedig Molnár Kimberley és Csicsó Krisztián jutott tovább a kerületi fordulóba. Ezúton szeretnénk gratulálni nekik, illetve gratulálunk mindenkinek, aki részt vett a versenyen és megmutatta, milyen sok tudás lakozik bennünk!

          • Őszi szakmai napok

          • Az elmúlt napok nem csak a diákjaink számára jelentettek tanulást.

            Az idei Őszi szakmai napokat Érsekújvárban rendezték meg a Czuczor Gergely Alapiskolában. A rendezvényt a Szlovákai Magyar Pedagógusok Szövetsége szervezte és tanári karunk is képviseltette magát. A rendezvény célja az volt, hogy újszerű stratégiákat és módszereket megismerve színesítsük a tanórákat.

            Az előadások segítettek megérteni, hogyan alkalmazhatjuk a differenciálást az oktatásban a különböző tanulói igények kezelésére és hogyan támogathatjuk a tanulókat, akik esetleg tanulási nehézségekkel küzdenek. Emellett mélyebb betekintést nyertünk a médiatudatosság és a koncentráció fejlesztésének fontosságába a modern tanulásban. Az új módszerek és gyakorlati példák inspirálóak voltak, és új nézőpontokat nyitottak a pedagógusok számára.

          • Ma izgalommal telve vártuk a Mikulást.

          • A gyerekek a vendégek érkezése előtt már napok óta készültek dalokkal és versekkel.

            A délelőtti órákban aztán végül belépett a terembe a jóságos Mikulás az ördög és az angyal kíséretében.

            A gyerekek izgatottan fogadták őket és remek produkciókkal ajándékozták meg a Mikulást. A Mikulás sem érkezett üres kézzel. A gyerekek igyekezetét ajándékkal jutalmazta.

            Reméljük ez a nap emlékezetes marad mindenkinek és hagyományként továbbra is örömmel ünnepeljük majd a Mikulás érkezését az iskolában.

          • A Hapcikirály

          • Iskolánk diákjai és az óvoda kis növendékei együtt élvezték a Hapcikirály című előadást a Komáromi Jókai Színházban. A színpadon zajló kalandok, s a kreatív színpadi elemek lenyűgözték a közönséget és mindenki izgatottan követte a történetet. Köszönjük a lehetőséget a színháznak, hogy ezt az élményt megoszthattuk egymással!