• Ma ismét iskolai előkészítő foglalkozást tartottunk az ovisoknak.

          • A mai óra keretein belül a gyerekek betekintést kaptak az informatika világába. Megismerkedtek a diákjaink által épített robotunkkal, amelyet irányítottak és sok izgalmas élménnyel gazdagodtak. Ezután egy virtuális kis világban kellett egy méhecskét irányítaniuk, amelyben a gyermekek nagy örömüket lelték. Az informatika óra végét egy kézműves foglalkozással fejeztük be.

            Holnap 9:00-tól újabb izgalmas feladatokkal várjuk a gyerekeket.

          • Kalandok az ovi-suliban!

          • A mai ovi-suli óra elejét egy kis kihívással indítottuk: szembekötős játékkal, ahol a gyerekeknek ki kellett találniuk, ki ül előttük! Ügyesen kitalálták egymást!

            Ezután pedig izgalmas feladatok következtek: játékosan átismételtük először magyarul, majd szlovákul a színeket és a számokat. A kis ovisok igazi mesterek voltak, és nagy örömmel vetették bele magukat a feladatokba!

            Köszönjük, hogy ma is velünk voltatok és várunk titeket jövő héten is, ahol újabb kalandok és feladatok várnak rátok!

          • Kedves Diákok!

          • Nagy örömmel szeretnénk megosztani veletek a legfrissebb újdonságot az iskola folyosóján. A tanári kar összefogásával létrehoztunk egy olyan sportos faliújságot, mely tele van élettel és mozgással!

            A faliújságon a diákok legfényesebb pillanatai találhatóak képekben, amikor kitettek magukért a sportpályán vagy éppen az iskolai tornateremben bizonyították rátermettségüket.

            De nem csak képekkel díszítettük a falat; kulcsszavakat is elhelyeztünk közöttük, melyek mind a sporttal kapcsolatosak. Ezek a szavak nemcsak a mozgás fontosságára emlékeztetnek minket, hanem inspirálnak is arra, hogy mindig helyesen cselekedjünk.

            Sportos üdvözlettel,

            Az iskola Pedagógusai

          • Anyanyelvi nap

          • Iskolánk február 21-én ünnepelte a nemzetközi anyanyelvi napot, amely lehetőséget adott, hogy a diákok tiszteletet tegyenek saját anyanyelvüknek. Ezen a napon a tanulók különféle játékos, fejtörős feladatokon keresztül mutatták be nyelvük szépségeit és gazdagságát.

            Ez az esemény nem csupán az anyanyelv ünneplése, hanem segítő is más kultúrák nyelveinek és hagyományainak megértéséhez és tiszteletéhez.

          • Iskolai előkèszítő

          • Ha pèntek, akkor ùjra iskolai előkèszítő az alapiskolànkban. A mùltheti ismeretek a gyakorlatban is hasznosìtva a mai napon pizzakèszìtès volt a program a gyerekek nagy örömère. Ki ne szeretnè a pizzàt?!

            Együtt felsoroltuk az összetevőket ès szlovàk nyelven is elismèteltük azokat.

            A kisszakàcsok nagyon ügyesen dolgoztak a tanìtò nèni keze alà. Ìzletes pizzàk kèszültek, amiből mindenki szàmàra jutott. Jövőhèten ùjabb izgalmas feladatokkal vàrjuk őket.

          • Afrika térképe

          • A 6. osztály diákjai az elmúlt hetekben izgalmas projektbe fogtak, melynek központi témája Afrika volt. Az osztály együttműködve rajzolta le Afrika térképét, mely során minden diák hozzájárult a részletek kidolgozásához. A projekt nemcsak a földrajzi és természettudományos ismeretek bővítését célozta meg, hanem a diákok kreativitását és együttműködési készségeit is fejlesztette. A végén büszkén prezentálták munkájukat, megosztva a tanultakat és bemutatva az elkészült térképet. A projekt segített abban, hogy a diákok mélyebben megértsék Afrika sokszínűségét és fontosságát.

          • Az Iskolai Posta ismét megnyílt!

          • A diákok és a tanárok a mai Valentin-nap alkalmából saját kezükkel készített leveleket és képeslapokat küldhettek egymásnak. A „posta dolgozója” az 5. órán kézbesítette a feladott leveleket. Néhányan gondoltak a szülőkre is, így haza is visznek egy kis meglepetést.

          • Ovi-suli foglalkozás

          • Pènteken ismét iskola előkészítő foglalkozást tartottunk, ahol az ovisok nagyon ügyesen megoldottak minden feladatot! Játszottunk pár szlovák szóval, majd vágtunk, ragasztottunk és mindenki megalkotta az általa leginkább kedvelt pizzaszeletet. Következő alkalommal a gyakorlatban is felhasználjuk az újonnan tanultakat és a tanuló konyhában igazi pizzát fogunk sütni!

          • Ipari Szakközépiskolában

          • Múlt hét csütörtökön, február 8-án iskolánk diákjai izgalmas napot töltöttek el a komáromi Ipari Szakközépiskolában. Fantasztikus fogadtatás után kisebb csoportokra oszolva belekóstolhattak az esztergálás, gravírozás rejtelmeibe és összeállíthattak egyszerű áramköröket is. Láttuk, ahogy lelkesedéssel merültek el a gyakorlatokban, és rengeteg érdekes és hasznos tudást szereztek.

            A kijelölt gyakorlatokon túl saját kreativitásuk is szárnyra kaphatott, és örömmel tapasztalhatták meg a technika világának izgalmas lehetőségeit.

            Külön köszönet a komáromi Ipari Szakközépiskolának a szívélyes vendéglátásért és a felejthetetlen tanóráért. Biztosak vagyunk benne, hogy ez az élmény sokat segít majd a diákok jövőbeli döntéseiben.

          • A mai ovi-suli foglalkozáson az angol nyelv és az egészséges táplálkozás volt főszerepben.

          • A gyerekek megtanulták néhány gyümölcs, zöldség és édesség nevét angolul, majd játékosan rögzítettük a szavakat. Hangsúlyt fektettünk az alapvető higiéniai szokásokra is, ezen belül is a fogmosásra. A gyerekek megtanulták a „brush my teeth” kifejezést, amit aztán játékos formában be is mutattak.

            Végül ügyességi játékkal zártuk a foglalkozást.

          • A félévi kitartó munkát és elkötelezettséget egy vidám farsangi mulatsággal ünnepeltük meg az iskolánkban.

          • Egy tartalmas nap volt, tele örömmel, kacagással és közös élményekkel. Játékos feladatokkal indítottuk a napot, ahol a gyerekek nem csak az ügyességüket, hanem a tudásukat is megcsillogtatták.

            Mellette csodás maszkok, színes dekorációk készültek, így a tanulók hirtelen szuperhősökké, varázslókká és más mesebeli karakterekké váltak.

            A nap csúcspontja kétségtelenül a közös kidobós volt. Diákok és tanárok együtt, csapatokba szerveződve szórakoztak és versenyeztek az izgalmas, akadályokkal teli pályán.

            A felső tagozatosoknak a farsangi mulatság keretében nem csak szórakozásban volt részük, hanem egy izgalmas oktatófilmet is megnéztek, ahol a holokauszt szörnyűségeinek túlélői nyilatkoztak a béke és a szeretet erejéről.

            Köszönjük mindenkinek a részvételt és az aktív közreműködést! Reméljük, hogy mindannyian jól éreztétek magatokat, és bízunk abban, hogy a második félévben is hasonlóan sikeres eredményeket érünk el.

          • Az 5. osztály

          • A mai napon az 5. osztály számára a szlovák óra nem hagyományos módon zajlott. A diákok nem csak a szlovák nyelvi tudásukat fejlesztették, de felmérhették számítógépes ismereteiket is. Közösen terveztek egy meghívót a holnapi farsangi ünnepségre, melyet iskolánk szervez az itt tanulóknak. A gyerekek a meghívó elkészítése után szóban is bemutatták munkájukat.

          • A Holokauszt Emléknap

          • A Holokauszt Emléknap egy fontos alkalom arra, hogy megemlékezzünk a 20. század egyik legtragikusabb eseményéről és ezáltal megértsük a múlt tanulságait. A gyűlölet és a diszkrimináció a múltban számtalan tragikus következményhez vezetett. Ezekről való megemlékezés azonban segíthet abban, hogy az emberiség ne kövesse el újra ezeket a hibákat.

            Éppen ezért iskolánk felső tagozatos tanulói egy rendhagyó óra keretén belül megismerkedtek az eseményekkel. Több túlélő elbeszélését és különböző irodalmi műveket ismertünk meg. A téma ismertetése után a diákok és tanáraik megoszthatták egymással gondolataikat, érzéseiket a téma kapcsán. A beszélgetés során azt is megvitattuk, hogyan tehetjük mindennapi életünk részévé az egyenlőséget és az elfogadást.

            A tanóra remélhetőleg ráébresztette a diákokat a történelem tanulságaira és azoknak az értékeknek az érvényességére, melyek védelmében mindannyiunknak ki kell állnunk.

          • Megkezdtük a júniusig tartó ovi-suli foglalkozásokat

          • Már hagyománynak számít, hogy ovisaink péntekenként ellátogatnak hozzánk, ezáltal is segítve a zökkenőmentes átlépést az iskolába. Leendő kis elsőseink ma megismerkedtek a tanító nénikkel és különböző játékos foglalkozásokkal, feladatlapokkal és mondókázással töltötték az időt.

            Találkozunk jövő pénteken!

          • Pillanatképek az angolórákról

          • A szórakoztató, játékos nyelvtanulás továbbra is szerves részét képezi mindennapjainknak. A különböző nyelvi játékok, online platformok, interaktív feladatok és projektek hozzásegítik a diákokat ahhoz, hogy könnyebben elsajátítsák az idegen nyelveket.

          • Hungarikum vetélkedő

          • Iskolánk 7-8. osztálya az idei tanévben bekapcsolódott a magyarországi Hungarikum vetélkedő elnevezésű versenysorozatba.

            Míg az első fordulóban a magyar hungarikumokról szerzett információikkal kapcsolatban töltöttek ki egy kérdőívet, a második forduló feladata egy fiktív hagyományokkal és értékkel foglalkozó napilap címlapjának megtervezése volt.

            Diákjaink a legjobb településnek Komárom városát és Izsa községet választották, ez alapján készítettek el a munkáikat.

            A címlapon bemutatták a települések legjellemzőbb értékeit, legszebb látnivalóit.

            Gratulálunk mindkét osztálynak a remek alkotásokhoz, és bízunk a további sikerben a következő fordulókban!

          • Angol nyelvi olimpia járási fordulója

          • Tóth Tímea, 9. osztályos tanulónk ma eredményesen képviselte iskolánkat az Angol nyelvi olimpia járási fordulóján, melynek a gútai Corvin Mátyás Alapiskola adott otthont. Timi a verseny írásbeli és szóbeli részén is remekül helytállt.

            Gratulálunk az eredményhez!